Cartea din bibliotecă
  • Cărţi digitizate
  • Pentru copii
  • Pentru tineri şi adulţi

ORIGINALII: NONCONFORMIŞTII CARE FAC LUMEA SĂ PROGRESEZE

27/2/2023

0 Comments

 
de Adam Grant 
Editura Publica, Bucureşti, 2016
Picture
​Folosind studii și istorii surprinzătoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul și divertismentul, Grant explorează în cartea sa, Originalii, modul în care poți recunoaște o idee bună și în care poți vorbi deschis fără să fii redus la tăcere. Autorul analizează metodele prin care se alcătuiește o coaliție, prin care se alege momentul potrivit pentru acțiune și prin care se pot controla frica și îndoiala.
În plus, autorul arată cum se poate ajunge la idei inovatoare și pătrunzătoare prin simpla respingere a conformismului și prin îmbunătățirea statu-quoului. În acest sens, Adam Grant dă o serie de exemple care, la prima vedere, par greu de crezut: o angajată de la Apple care l-a sfidat pe Steve Jobs deși se afla cu trei trepte ierarhice mai jos decât el; o analistă care a desființat secretomania din cadrul CIA; un miliardar magician al finanțelor, care îi concediază pe angajați dacă nu sunt în stare să-l critice; un director executiv al unui post de televiziune care nici măcar nu a lucrat în domeniul serialelor de comedie, dar a salvat serialul Seinfeld de la a fi expediat la magazia de rebuturi.
După ce am lansat sute de afaceri – de la linii aeriene până la trenuri, de la muzică până la telefonie mobilă și, în prezent, o linie spațială – cele mai mari dintre provocările și succesele mele s-au născut din faptul că i-am convins pe alți oameni să vadă lumea într-un mod diferit. Originalii scoate la iveală cum se poate face acest lucru și vă va ajuta să fiți o sursă de inspirație a creativității și schimbării.
Sir Richard Branson, fondatorul The Virgin Group
Originalii este o lectură fascinantă și revelatoare, care vă va ajuta nu doar să vă recunoașteți propriile daruri unice, dar și să găsiți puterea de a sfida știința convențională, pentru a le trezi la viață. Folosind studii surprinzătoare și povești fascinante, Adam Grant ne arată cum să susținem ideile noi, cum să spulberăm acele mituri persistente care ne țin pe loc și cum să ne schimbăm nu numai viața, ci și lumea în care trăim.
Arianna Huffington, cofondator și redactor-șef al ziarului The Huffington Post și autoarea cărții Succesul redefinit
O lectură obligatorie, de maximă urgență, o lucrare fundamentală care vă va surprinde cu fiecare pagină. Adam Grant ne-a reconfigurat așteptările legate de ceea ce înseamnă să fii creativ și ceea ce este necesar pentru a face o diferență. Dăruiți această carte cuiva la care țineți.
Seth Godin, autorul cărții Triburi
Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Avem tot mai multă informaţie şi tot mai puţină cunoaştere. Inovaţia și creativitatea sunt mai valoroase ca niciodată în aceste timpuri. Cum facem să eliberăm forţa creatoare a fiecărui membru din echipă şi nu doar a vârfurilor? Cum transformăm ideile noi în acţiuni fezabile şi durabile? Cum motivăm această forţă pe termen lung? Sunt doar câteva dintre întrebările actuale ale oricărui lider, iar această carte oferă o perspectivă complexă asupra posibilelor răspunsuri. Lectură plăcută!
Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România & Moldova
Sursa: www.publica.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

GEOGRAFIA TIMPULUI: DE CE TIMPUL NU SE MĂSOARĂ LA FEL ÎN TOATE CULTURILE

20/2/2023

0 Comments

 
​de Robert Levine 
Editura Humanitas, Bucureşti, 2022
Picture
​Cartea eminentului specialist în psihologie socială Robert Levine este o explorare captivantă și detaliată a felului în care fiecare cultură percepe și gestionează timpul. Prin intermediul unor experimente sociale inedite și al unei analize pătrunzătoare, Levine reușește să creeze practic un ghid pentru toți cei care vor să navigheze eficient în ritmul cotidian al oricărei culturi străine, să descopere cât de influențați sunt de evenimentele presante de acasă și să-și traseze propria geografie a timpului.
„Robert Levine pune laolaltă observații de mare finețe, experimente de teren originale și o erudiție cuprinzătoare pentru a articula o perspectivă inedită cu privire la felul în care timpul subiectiv și funcționarea societății umane se împletesc sau intră în conflict.“ — PHILIP ZIMBARDO, Universitatea Stanford
„Călătoria, fie ca turist sau ca psiholog, te învață estetica timpului mijlociu: găsirea unui echilibru între ritmul rapid și cel lent, între timpul evenimentelor și cel al ceasului, între activitate și inactivitate. După ce vizitează culturi mai relaxate, persoanele dependente de muncă și de timp tind să se întoarcă acasă hotărâte să încetinească ritmul vieții stăpânite de ceas.“ — ROBERT LEVINE
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii
Picture
0 Comments

Femeia cu fustă violet

13/2/2023

0 Comments

 
​de Natsuko Imamura 
Editura Humanitas Fiction, București, 2022
Picture
​Roman câștigător al Premiului Akutagawa  •  În SUA, una dintre cele mai bune cărți ale anului 2021 la National Public Radio și în Marie Claire  •  Cea mai bună carte a verii, în 2021, în Oprah Daily, Elle, Chicago Tribune, Vultur, The Herald, International Business Times, Palm Beach Daily News și Refinery29
Cartea unei obsesii tulburătoare, într-un crescendo dramatic, ce capătă treptat tonurile unui roman de suspans, desfășurându-se într-o spirală de sentimente nerostite, de singurătate, de angoasa a două femei captive între dorința de a fi vizibile și nevoia de a fi iubite. Un roman cu doze mari de umor, explorând vulnerabilitatea și dificultatea de a-ți găsi un loc într-o lume în care ești perceput ca diferit.
Personajul căruia i se spune „Femeia cu fustă violet“ este de vârstă incertă, se dă în vânt după brioșele cu cremă de lapte, nu are prieteni și a schimbat o mulțime de slujbe. Probabil că datorită fustei violet, care a ajuns să-i definească identitatea, urmează mereu aceeași rutină. Când iese din casă, vecinii sunt cu ochii pe ea, iar copiii din parc o urmăresc, dornici s-o atragă în jocurile lor. Femeia cu fustă violet are un unic mare talent – să se strecoare lin prin mulțime fără să se atingă de nimeni și fără să se lase doborâtă de nici un trecător. Același talent este pus în valoare și în modul în care știe să navigheze prin viața cotidiană. Și tocmai atunci când oamenii cred că au reușit să-i înțeleagă și să-i anticipeze orice mișcare, un eveniment ieșit din comun rupe sfera predictibilului.
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

Dante. Enigma

6/2/2023

0 Comments

 
​Matteo Strukul 
Editura Humanitas Fiction, Bucureşti, 2022
Picture
​În 2021, când s-au împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante,  Matteo Strukul a publicat romanul de față, care ne oferă o imagine inedită asupra tinereții florentinului și evenimentelor legate de geneza Divinei Comedii. Romanul Dante: Enigma a ajuns imediat după apariție în vârful topurilor de vânzări din Italia.
Florența, 1288. Un oraș sumbru, terifiat, aflat în mâinile lui Corso Donati, conducătorul guelfilor cel însetat de sângele ghibelinilor care i-au măcelărit aliații la Pieve al Toppo. În acest teatru al apocalipsei se mișcă Dante Alighieri: demn, curajos, devotat lui Beatrice, dar nevoit să trăiască alături de soția sa, Gemma; prieten cu Giotto, iubitor de poezie și artă, dar chemat să-și facă datoria pe câmpul de luptă. Dante va înfrunta moartea la Campaldino, într-o zi sângeroasă care a schimbat cursul istoriei. Bărbat zbuciumat, războinic lucid, poet îndrăgostit – un Dante necunoscut.
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

    biblioteca

    Biblioteca Judeţeană
    ​"G. T. Kirileanu" Neamţ

    ©2019

    arhiva

    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    February 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    May 2020
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019

    Autori

    All
    Aftene Felix
    Albert Camus
    Alexandru N.
    Andre Bazin
    Autor Colectiv
    Backman Frederik
    Bajani Andrea
    Banu George
    Barnes Julian
    Bergman Ingmar
    Boghiu Sofian
    Brant Pitre
    Brown Derren
    Brunea-Fox Filip
    Buber Martin
    Carnegie Dale
    Chaplin Charles
    Chassangre Kevin
    Clegg Brian
    Dâncu Vasile Sebastian
    Delumeau Jean
    Dewey John
    Doppelganger Alex
    Eagleton Terry
    Ehrman Bart D.
    Eminescu Mihai
    Episcop
    Fără Autor
    Francisc Papă
    Garcia Marquez Gabriel
    Gary Romain
    Geacăr Diana
    Grant Adam
    Hamsun Knut
    Harari Yuval Noah
    Heisenberg Werner
    Hobjilă Angelica
    Imamura Natsuko
    Ioan Petru Culianu
    Iorga Nicolae
    Jackson Jodie
    Kafka Franz
    Kelley Scott
    Knausgard Karl Ove
    Knight Phil
    Krakauer Jon
    Leahy Robert L.
    Levine Robert
    Lewis Clive Staples
    Lieberman Daniel E.
    Liiceanu Aurora
    Liiceanu Gabriel
    Livescu Cristian
    Lungu Dan
    Macarie Drăgoi
    Macfaralane Robert
    Manolescu Anca
    McEwan Ian
    Michell Tom
    Mihăilescu Vintilă
    Morland Paul
    Necula Constantin
    Nicolaie Ioana
    Nicolescu Basarab
    Noica-Wilson Alexandra
    Paraschivescu Radu
    Patapievici Horia-Roman
    Peck Morgan Scott
    Pernigotti Daniele
    Pleşu Andrei
    Rader Andrew
    Romila Adrian G.
    Rooney David
    Rowell Rainbow
    Samanci Ozge
    Shragai Naomi
    Simler Kevin
    Smith Betty
    Steinbeck John
    Steriman
    Stossel Scott
    Stricker Sarah
    Strukul Matteo
    Tegmark Max
    Teofan Zăvorâtul Sfântul
    Troyat Henri
    Tyson Neil Degrasse
    Vargas LLosa Mario
    Vasilescu Mircea
    Vian Boris
    Vodolazkin Evgheni
    Williamson Edwin
    Yalom Irvin D.

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Cărţi digitizate
  • Pentru copii
  • Pentru tineri şi adulţi