Cartea din bibliotecă
  • Cărţi digitizate
  • Pentru copii
  • Pentru tineri şi adulţi

ÎN SĂLBĂTICIE

20/3/2023

0 Comments

 
​Jon Krakauer
Editura Humanitas, București, 2018
Picture
​„Povestea reală a tânărului Christopher McCandless, care a făcut autostopul până în Alaska, unde, după un timp, a fost găsit mort la poalele muntelui McKinley, este poate cea mai dramatică, mai frumoasă și mai simbolică poveste a epocii noastre despre chemarea sălbăticiei, voluptatea rătăcirii și mirajul izolării de civilizație. Scrisă admirabil, la limita jurnalului de călătorie și a introspecției poetice, În sălbăticie este o carte care te inspiră și te pune pe gânduri deopotrivă. Jon Krakauer a dat o adevărată fabulă modernă despre confruntarea omului cu sălbăticia din el însuși.“ (Marius Chivu, autorul volumului Trei săptămâni în Himalaya)
„Cu o atenție uluitoare pentru detalii, Krakauer a surprins cu subtilitate povestea fascinantă, dar tristă a unui idealist.“ (Los Angeles Times Book Review)
„Poate că viața și moartea lui Cristopher McCandless au fost fără sens, absurde, de condamnat, dar, când termini de citit În sălbăticie, destinul lui te afectează profund.“ (The New York Times)
În sălbăticie s-a menținut peste doi ani pe lista bestsellerurilor New York Times; a primit Washington State Book Award și YALSA Best Books for Young Adults Award în 1997; este nominalizat la YALSA Popular Paperbacks în 2012. Filmul omonim, regizat în 2007 de Sean Penn, cu Emile Hirsch, Vince Vaughn și Kristen Stewart, a fost recompensat cu două Globuri de Aur și nominalizat la două premii Oscar.
Jon Krakauer s-a născut în 1954 în Brookline, Massachusetts, și a crescut în Corvallis, Oregon, fiind încă din copilărie un împătimit al drumețiilor și al alpinismului. După ce a absolvit Hampshire College, Massachusetts, în 1976, și-a câștigat o vreme existența ca tâmplar, pescar și vânzător de somon. În 1977 a escaladat de unul singur calota Stikine, pentru ca în 1992 să cucerească Cerro Torre, din Patagonia. În 1996 i-a apărut volumul În sălbăticie, devenit imediat bestseller. În 1996 Jon Krakauer a ajuns pe culmea Everestului, însă în timpul coborârii o furtună i-a ucis pe patru dintre cei cinci tovarăși alături de care începuse ascensiunea. În 1997 Jon Krakauer a fost distins cu Walter Sullivan Award for Excellence in Science Journalism, acordat de American Geophysical Union. În 1999 scriitorul a fost recompensat cu Academy Award in Literature, acordat de American Academy of Arts and Letters. 
Sursa: www.humanitas.ro 
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii:
Picture
0 Comments

JURNALE DE CĂLĂTORIE

13/3/2023

0 Comments

 
​Albert Camus
Editura Polirom, Iași, 2022
Picture
​În 1946, Albert Camus a întreprins o călătorie de trei luni în Statele Unite ale Americii (New York, Philadelphia, Washington) şi Canada (Québec), iar în 1949 a petrecut alte trei luni în America de Sud (Brazilia, Argentina, Uruguay, Chile). Au fost două turnee de conferinţe foarte obositoare, cu deosebirea că în cea de-a doua călătorie, fiind deja un scriitor de certă notorietate (Ciuma apăruse în 1947), Camus a fost solicitat suplimentar, iar starea proastă de sănătate l-a făcut să resimtă mai acut oboseala şi să suporte mai greu tracasarea fizică şi psihică. Notaţiile cu caracter foarte personal trădează această stare şi dezvăluie un om vulnerabil, dar animat de curiozitate şi o mare dragoste de viaţă.” (Marina Vazaca)
Manhattan. Uneori, peste sky-scrapers, prin sute de mii de ziduri înalte, ţipătul unui remorcher te ajunge noaptea în insomnie şi-ţi aminteşte că pustiul ăsta de fier şi de ciment este o insulă.
Individul din Holland Tunnel la New York sau cel din Summer Tunnel la Boston. Cât e ziua de lungă, de la înălţimea unei pasarele, numără maşinile care trec neîncetat, într-un vacarm asurzitor, de-a lungul unui tunel luminat strident şi prea lung ca să-i vadă vreuna dintre ieşiri. Este un erou de roman modern. [...]
Ploaie peste New York. Curge neistovită printre cuburile înalte de ciment. Sentiment bizar de însingurare în taxiul ale cărui ştergătoare rapide şi monotone baleiază o apă înnoită neîncetat. Impresia că aș fi prins în capcana acestui oraş şi că aş putea să mă eliberez de blocurile care mă înconjoară şi să fug ceasuri în şir fără să găsesc nimic altceva decât mereu alte închisori de ciment, fără speranţa vreunei coline, a vreunui copac adevărat sau a vreunui chip răvăşit.” (Albert Camus)
Albert Camus (1913-1960), romancier, dramaturg şi filozof francez născut în Algeria, a absolvit Universitatea din Alger şi a fost câţiva ani jurnalist la Alger républicain. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost membru al Rezistenţei Franceze şi editor al publicaţiei clandestine Combat. După război a colaborat la publicaţii prestigioase din Franţa, fiind una dintre vocile influente ale stângii democrate. Tot în această perioadă a publicat o serie de romane şi eseuri filozofice care au încă un mare impact, printre care  Străinul (1942), Mitul lui Sisif (1942), Ciuma (1947), Căderea (1956), Exilul şi împărăţia (1957). Ca o recunoaştere a valorii şi viziunii sale inovatoare, Camus a primit în 1957, la doar 44 de ani, Premiul Nobel pentru Literatură.
Sursa: www.polirom.ro   
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii:
Picture
0 Comments

O ISTORIE NATURALĂ A EXERCIȚIULUI FIZIC

6/3/2023

0 Comments

 
​Știința mișcării, a odihnei și a sănătății
Daniel E. Lieberman 
Editura Polirom, Iași, 2022
Picture
​Toată lumea ştie că ar trebui să facă mişcare. Dacă însă exerciţiul fizic este ceva firesc, cum se face că nimeni n-a găsit o metodă eficientă de a-i ajuta pe oameni să-şi învingă instinctul natural, adânc înrădăcinat, de a evita să facă mişcare atunci când nu e absolut necesar? Cum se explică faptul că tot mai mulţi semeni ai noştri trăiesc mai mult ca oricând, deşi sunt din ce în ce mai inactivi din punct de vedere fizic? Oare suntem, prin natura noastră, înceţi şi slabi? Să fie adevărat că am ales rezistenţa în detrimentul forţei fizice? Că statul pe scaun ne omoară? Că exerciţiile fizice nu ne ajută să slăbim?
Daniel Lieberman, profesor la Harvard şi cunoscut cercetător în domeniul evoluţiei corpului uman, afirmă că perspectivele evoluţioniste şi antropologice ne pot ajuta să înţelegem mai bine paradoxul exerciţiului fizic - de ce un lucru pentru care nu suntem făcuţi este foarte benefic pentru sănătatea noastră. În plus, combate miturile referitoare la viteză, forţa fizică şi rezistenţă apelând la argumente ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, prezintă câteva principii menite a-l ajuta pe omul modern să ducă o viaţă mai plăcută şi mai activă.
„Vocea moderată a lui Daniel Lieberman este bine-venită într-o lume în care alergatul desculţ şi dieta paleo au devenit obsesii.” (The Wall Street Journal)
„O carte care îi va încânta pe specialiştii în fitness şi va face plictisitoarele şedinţe de antrenament mai pline de satisfacţii pentru toţi ceilalţi.” (Publishers Weekly)
„Daniel Lieberman dărâmă mituri, ne spune la ce fel de exerciţii fizice ne pricepem şi cum contribuie acestea la sănătatea noastră. Cel mai important este că nu îi judecă pe cei cărora, ştiind că trebuie să facă mişcare, acest lucru li se pare totuşi dificil.” (The New York Times)
„Fascinant și plin de surprize.” (Bill Bryson)
Dr. Daniel E. Lieberman este specialist în paleoantropologie la Universitatea Harvard şi profesor de ştiinţe biologice în Departamentul de biologie evoluţionistă a omului din cadrul aceleiaşi universităţi. A studiat la Harvard şi la Cambridge, fiind cunoscut în special pentru cercetările sale cu privire la evoluţia corpului uman, mai ales în ce priveşte alergarea şi alte activităţi fizice. A publicat peste 150 de articole ştiinţifice, precum şi volumele The Evolution of the Human Head (2011) şi The Story of the Human Body (2013).
Sursa: www.polirom.ro   
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii:
Picture
0 Comments

ORIGINALII: NONCONFORMIŞTII CARE FAC LUMEA SĂ PROGRESEZE

27/2/2023

0 Comments

 
de Adam Grant 
Editura Publica, Bucureşti, 2016
Picture
​Folosind studii și istorii surprinzătoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul și divertismentul, Grant explorează în cartea sa, Originalii, modul în care poți recunoaște o idee bună și în care poți vorbi deschis fără să fii redus la tăcere. Autorul analizează metodele prin care se alcătuiește o coaliție, prin care se alege momentul potrivit pentru acțiune și prin care se pot controla frica și îndoiala.
În plus, autorul arată cum se poate ajunge la idei inovatoare și pătrunzătoare prin simpla respingere a conformismului și prin îmbunătățirea statu-quoului. În acest sens, Adam Grant dă o serie de exemple care, la prima vedere, par greu de crezut: o angajată de la Apple care l-a sfidat pe Steve Jobs deși se afla cu trei trepte ierarhice mai jos decât el; o analistă care a desființat secretomania din cadrul CIA; un miliardar magician al finanțelor, care îi concediază pe angajați dacă nu sunt în stare să-l critice; un director executiv al unui post de televiziune care nici măcar nu a lucrat în domeniul serialelor de comedie, dar a salvat serialul Seinfeld de la a fi expediat la magazia de rebuturi.
După ce am lansat sute de afaceri – de la linii aeriene până la trenuri, de la muzică până la telefonie mobilă și, în prezent, o linie spațială – cele mai mari dintre provocările și succesele mele s-au născut din faptul că i-am convins pe alți oameni să vadă lumea într-un mod diferit. Originalii scoate la iveală cum se poate face acest lucru și vă va ajuta să fiți o sursă de inspirație a creativității și schimbării.
Sir Richard Branson, fondatorul The Virgin Group
Originalii este o lectură fascinantă și revelatoare, care vă va ajuta nu doar să vă recunoașteți propriile daruri unice, dar și să găsiți puterea de a sfida știința convențională, pentru a le trezi la viață. Folosind studii surprinzătoare și povești fascinante, Adam Grant ne arată cum să susținem ideile noi, cum să spulberăm acele mituri persistente care ne țin pe loc și cum să ne schimbăm nu numai viața, ci și lumea în care trăim.
Arianna Huffington, cofondator și redactor-șef al ziarului The Huffington Post și autoarea cărții Succesul redefinit
O lectură obligatorie, de maximă urgență, o lucrare fundamentală care vă va surprinde cu fiecare pagină. Adam Grant ne-a reconfigurat așteptările legate de ceea ce înseamnă să fii creativ și ceea ce este necesar pentru a face o diferență. Dăruiți această carte cuiva la care țineți.
Seth Godin, autorul cărții Triburi
Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Avem tot mai multă informaţie şi tot mai puţină cunoaştere. Inovaţia și creativitatea sunt mai valoroase ca niciodată în aceste timpuri. Cum facem să eliberăm forţa creatoare a fiecărui membru din echipă şi nu doar a vârfurilor? Cum transformăm ideile noi în acţiuni fezabile şi durabile? Cum motivăm această forţă pe termen lung? Sunt doar câteva dintre întrebările actuale ale oricărui lider, iar această carte oferă o perspectivă complexă asupra posibilelor răspunsuri. Lectură plăcută!
Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România & Moldova
Sursa: www.publica.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

GEOGRAFIA TIMPULUI: DE CE TIMPUL NU SE MĂSOARĂ LA FEL ÎN TOATE CULTURILE

20/2/2023

0 Comments

 
​de Robert Levine 
Editura Humanitas, Bucureşti, 2022
Picture
​Cartea eminentului specialist în psihologie socială Robert Levine este o explorare captivantă și detaliată a felului în care fiecare cultură percepe și gestionează timpul. Prin intermediul unor experimente sociale inedite și al unei analize pătrunzătoare, Levine reușește să creeze practic un ghid pentru toți cei care vor să navigheze eficient în ritmul cotidian al oricărei culturi străine, să descopere cât de influențați sunt de evenimentele presante de acasă și să-și traseze propria geografie a timpului.
„Robert Levine pune laolaltă observații de mare finețe, experimente de teren originale și o erudiție cuprinzătoare pentru a articula o perspectivă inedită cu privire la felul în care timpul subiectiv și funcționarea societății umane se împletesc sau intră în conflict.“ — PHILIP ZIMBARDO, Universitatea Stanford
„Călătoria, fie ca turist sau ca psiholog, te învață estetica timpului mijlociu: găsirea unui echilibru între ritmul rapid și cel lent, între timpul evenimentelor și cel al ceasului, între activitate și inactivitate. După ce vizitează culturi mai relaxate, persoanele dependente de muncă și de timp tind să se întoarcă acasă hotărâte să încetinească ritmul vieții stăpânite de ceas.“ — ROBERT LEVINE
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii
Picture
0 Comments

Femeia cu fustă violet

13/2/2023

0 Comments

 
​de Natsuko Imamura 
Editura Humanitas Fiction, București, 2022
Picture
​Roman câștigător al Premiului Akutagawa  •  În SUA, una dintre cele mai bune cărți ale anului 2021 la National Public Radio și în Marie Claire  •  Cea mai bună carte a verii, în 2021, în Oprah Daily, Elle, Chicago Tribune, Vultur, The Herald, International Business Times, Palm Beach Daily News și Refinery29
Cartea unei obsesii tulburătoare, într-un crescendo dramatic, ce capătă treptat tonurile unui roman de suspans, desfășurându-se într-o spirală de sentimente nerostite, de singurătate, de angoasa a două femei captive între dorința de a fi vizibile și nevoia de a fi iubite. Un roman cu doze mari de umor, explorând vulnerabilitatea și dificultatea de a-ți găsi un loc într-o lume în care ești perceput ca diferit.
Personajul căruia i se spune „Femeia cu fustă violet“ este de vârstă incertă, se dă în vânt după brioșele cu cremă de lapte, nu are prieteni și a schimbat o mulțime de slujbe. Probabil că datorită fustei violet, care a ajuns să-i definească identitatea, urmează mereu aceeași rutină. Când iese din casă, vecinii sunt cu ochii pe ea, iar copiii din parc o urmăresc, dornici s-o atragă în jocurile lor. Femeia cu fustă violet are un unic mare talent – să se strecoare lin prin mulțime fără să se atingă de nimeni și fără să se lase doborâtă de nici un trecător. Același talent este pus în valoare și în modul în care știe să navigheze prin viața cotidiană. Și tocmai atunci când oamenii cred că au reușit să-i înțeleagă și să-i anticipeze orice mișcare, un eveniment ieșit din comun rupe sfera predictibilului.
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

Dante. Enigma

6/2/2023

0 Comments

 
​Matteo Strukul 
Editura Humanitas Fiction, Bucureşti, 2022
Picture
​În 2021, când s-au împlinit 700 de ani de la moartea lui Dante,  Matteo Strukul a publicat romanul de față, care ne oferă o imagine inedită asupra tinereții florentinului și evenimentelor legate de geneza Divinei Comedii. Romanul Dante: Enigma a ajuns imediat după apariție în vârful topurilor de vânzări din Italia.
Florența, 1288. Un oraș sumbru, terifiat, aflat în mâinile lui Corso Donati, conducătorul guelfilor cel însetat de sângele ghibelinilor care i-au măcelărit aliații la Pieve al Toppo. În acest teatru al apocalipsei se mișcă Dante Alighieri: demn, curajos, devotat lui Beatrice, dar nevoit să trăiască alături de soția sa, Gemma; prieten cu Giotto, iubitor de poezie și artă, dar chemat să-și facă datoria pe câmpul de luptă. Dante va înfrunta moartea la Campaldino, într-o zi sângeroasă care a schimbat cursul istoriei. Bărbat zbuciumat, războinic lucid, poet îndrăgostit – un Dante necunoscut.
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

Cartea caselor

30/1/2023

0 Comments

 
​de Andrea Bajani 
Editura Humanitas Fiction, Bucureşti, 2022.
Picture
​Roman finalist la premiile Strega și Campiello, ediția 2021 • Pe lista celor mai bune 10 cărți în Corriere della Sera  •  În curs de publicare în 20 de țări.
„Una dintre cele mai mai artistice, mai limpezi și mai memorabile cărți pe care le-am citit în ultima vreme este Cartea caselor, romanul cunoscutului scriitor italian Andrea Bajani. Nu știi ce să admiri mai întâi la lectura acestei scrieri: precizia chirurgicală a frazelor, descripțiile amănunțite ale zonelor citadine și-ale numeroaselor case în care-a locuit Io, personajul central, finețea și empatia cu care autorul înfățișează psihodramele ce se petrec în crustele de calcar, oțel și lemn ale caselor, poezia intensă ce luminează din loc în loc austeritatea cărții.
Hipnotizat de ritualul dezghiocării, mereu și mereu, a altor ziduri, a altor glasuri și-a altor încăperi, ai uneori sentimentul că te afli într-un roman de Alain Robbe-Grillet, alteori că trăiești într-un oraș imaginar din colecția lui Italo Calvino, dar Andrea Bajani rămâne cu toate acestea profund original prin aerul stoic, de tristețe sobră, ce învăluie romanul. Casele sale sunt tot atâtea carapace de broască țestoasă, fragmente de eternitate înșiruite, asemeni vertebrelor, de-a lungul coloanei vertebrale a personajului.
Roman tulburător și de neuitat, Cartea caselor aduce un aer de noutate în experiența de lectură a oricărui cititor.“ — MIRCEA CĂRTĂRESCU
Sursa: www.humanitas.ro
Volumil se regăsește în colecțiile bibliotecii: 
Picture
0 Comments

SHOE DOG: MEMORIILE CREATORULUI NIKE

25/1/2023

0 Comments

 
​de Phil Knight 
Editura Publica, Bucureşti, 2016
Picture
​Knight povesteşte despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dușmani și bancheri ostili, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase. Dar mai presus de toate, Knight evocă relațiile fundamentale, care au constituit inima și sufletul Nike, cu fostul său antrenor de atletism, irascibilul și charismaticul Bill Bowerman, și cu primii săi angajați, un grup pestriț de neadaptați și savanți, care a devenit rapid o frăție în centrul căreia se afla swoosh.
Împreună, valorificând puterea electrizantă a unei viziuni îndrăznețe și o credință împărtășită în puterea mântuitoare, transformatoare a sportului, au creat un brand și o cultură care a schimbat totul.
Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din lume, Phil Knight este fondatorul Nike, Inc. A fost CEO al companiei din 1964 până în 2004 și președinte al consiliului de administrație până în 2016. Trăiește în Oregon împreună cu soția lui, Penny.
Shoe Dog este o incredibilă poveste americană despre noroc, curaj, știință și alchimia magică dintre câteva personaje excentrice care s-au reunit pentru a construi Nike. Faptul că s-a întâmplat așa ceva este un miracol deoarece, după cum am aflat din cartea de față, deși suntem o națiune ce proslăvește spiritul întreprinzător, excelăm și în zădărnicirea lui. Lecțiile pe care ni le dă Phil Knight cu privire la antreprenoriat și la obstacolele cu care se confruntă un om care încearcă să creeze ceva sunt inestimabile. Paginile pe care le-am îndoit sunt prea numeroase pentru a le menționa.
ABRAHAM VERGHESE, autor al cărții Cutting for Stone, bestseller New York Times
Îl știam pe Phil Knight de când eram copil, dar nu l-am cunoscut cu adevărat până când n-am deschis această carte minunată, uimitoare, intimă. Lucru valabil și pentru Nike. Am purtat cu mândrie echipamentul produs de ei, dar nu mi-am dat seama că în spatele fiecărui swoosh stătea o saga remarcabilă despre inovație, supraviețuire și triumf. Sinceră, amuzantă, plină de suspans, elaborată – aceasta este o carte de memorii pentru cei ce iubesc sportul, dar mai presus de toate este o carte de memorii pentru cei ce iubesc autobiografiile.
ANDRE AGASSI, autor al cărții Open, bestseller New York Times
Shoe Dog este călătoria unui erou extraordinar, o epopee despre credință, hotărâre fără pereche, excelență, eșec, triumf, înțelepciune câștigată cu greu și iubire. Faptul că Nike există, e pur și simplu un miracol. Am terminat ultima propoziție plină de admirație, inspirată și recunoscătoare pentru experiență.
LISA GENOVA, autoare a cărților Still Alice și Inside the O'Briens, best-selleruri New York Times
O odisee emoționantă, extrem de amuzantă, din care înveți multe despre inovație și creativitate. Phil Knight ne aduce înapoi la momentul în care s-a născut swoosh, își reamintește cum, la început, implora băncile reticente să-i împrumute bani, cum a strâns o echipă de neadaptați excentrici, dar geniali, cum au muncit împreună pentru a construi ceva unic, care a dus la o schimbare de paradigmă. O inspirație pentru oricine are un vis neconvențional.
MICHAEL SPENCE, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie
Sursa: www.publica.ro
Cartea se regăsește în colecțiile bibliotecii
Picture
0 Comments

MUZICA GÂNDIRII: GABRIEL LIICEANU ÎN DIALOG CU PRIETENII SĂI

16/1/2023

0 Comments

 
​Cătălin Cioabă (ed.), Grigore Vida (ed.)
Editura Humanitas, Bucureşti, 2022
Picture
​Totul a început de la scrisoarea câtorva dintre „elevii lui Gabriel Liiceanu“, adresată în luna mai a anului trecut unor oameni de cultură presupuși a fi având „afinități elective“ cu cărțile sale. Prilejul? Împlinirea unei vârste la care se presupune că un „îndrăgostit de gândire“ ajunge să se coacă.
„«Nu vom fi ipocriți, spunându-vă că nu despre un omagiu este vorba. Și, totuși, nu la un «volum omagial», care cuprinde texte despre persoana celui aniversat, vă invităm să participați, ci la o carte care pornește de la întrebările cuiva care s-a mirat cu toată ființa, crezând că ele țintesc chiar în punctele-cheie ale existenței omenești, atât de enigmatică în fond.»
Avem așadar dinainte o carte a întrebărilor. O carte a întrebărilor, poate că a unor întrebări recurente, dar preluate mereu în jocul altor minți și devenind astfel replici ale unui dialog privilegiat. Aceleași întrebări așadar, dar nu și aceleași răspunsuri. Și atunci, deopotrivă, avem înainte o carte a răspunsurilor pe mai multe glasuri, din care, până la urmă, se înfiripă muzica gândirii.“ — EDITORII
VLAD ZOGRAFI • ANA BLANDIANA • MIRCEA CĂRTĂRESCU • CĂTĂLIN CIOABĂ • MIRCEA FLONTA • WILHELM TAUWINKL • MIHAI FRĂŢILĂ • DORU CĂSTĂIAN • GRIGORE VIDA • CRISTINA CIOABĂ • IOANA PÂRVULESCU • GHEORGHE PAŞCALĂU • DANA JALOBEANU • GABRIEL CERCEL • SMARANDA VULTUR • THIERRY WOLTON • SORIN IONIŢĂ • MELANIA CINCEA • IOAN STANOMIR • MARIAN VOICU • OLIVER JENS SCHMITT • RADU PARASCHIVESCU
Sursa: www.humanitas.ro
Volumul se regăsește în colecțiile bibliotecii:
Picture
0 Comments
<<Previous

    biblioteca

    Biblioteca Judeţeană
    ​"G. T. Kirileanu" Neamţ

    ©2019

    arhiva

    March 2023
    February 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    May 2020
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019

    Autori

    All
    Aftene Felix
    Alexandru N.
    Backman Frederik
    Bajani Andrea
    Banu George
    Barnes Julian
    Bergman Ingmar
    Boghiu Sofian
    Brant Pitre
    Brown Derren
    Brunea-Fox Filip
    Buber Martin
    Carnegie Dale
    Chaplin Charles
    Chassangre Kevin
    Clegg Brian
    Dâncu Vasile Sebastian
    Delumeau Jean
    Dewey John
    Doppelganger Alex
    Eagleton Terry
    Ehrman Bart D.
    Eminescu Mihai
    Fără Autor
    Francisc Papă
    Garcia Marquez Gabriel
    Gary Romain
    Grant Adam
    Hamsun Knut
    Harari Yuval Noah
    Heisenberg Werner
    Imamura Natsuko
    Ioan Petru Culianu
    Iorga Nicolae
    Jackson Jodie
    Kelley Scott
    Knausgard Karl Ove
    Knight Phil
    Leahy Robert L.
    Levine Robert
    Lewis Clive Staples
    Lieberman Daniel E.
    Liiceanu Aurora
    Liiceanu Gabriel
    Livescu Cristian
    Lungu Dan
    Macfaralane Robert
    Manolescu Anca
    McEwan Ian
    Michell Tom
    Mihăilescu Vintilă
    Morland Paul
    Necula Constantin
    Nicolaie Ioana
    Nicolescu Basarab
    Noica-Wilson Alexandra
    Paraschivescu Radu
    Patapievici Horia-Roman
    Peck Morgan Scott
    Pernigotti Daniele
    Pleşu Andrei
    Rader Andrew
    Romila Adrian G.
    Rooney David
    Rowell Rainbow
    Samanci Ozge
    Simler Kevin
    Smith Betty
    Steriman
    Stossel Scott
    Stricker Sarah
    Strukul Matteo
    Tegmark Max
    Teofan Zăvorâtul Sfântul
    Tyson Neil Degrasse
    Vargas LLosa Mario
    Vasilescu Mircea
    Vian Boris
    Vodolazkin Evgheni
    Williamson Edwin
    Yalom Irvin D.

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Cărţi digitizate
  • Pentru copii
  • Pentru tineri şi adulţi